Van 1 maart tot half mei studeren wij op l'ESPE (= l'Ecole Supérieure du Professorat et de l'Enseignement) van Toulouse. Hier kan je al onze avonturen volgen! Au revoir!

donderdag 30 april 2015

SOIREE CONGOLAISE

Op zaterdag 25 april werden we door Fabio (Sardinië) uitgenodigd op de Soirée Congolaise.
Enkele studenten van zijn school, de businessschool van Toulouse, organiseerden een benefit ten voordele van Congo en andere Afrikaanse regio's. Met de inzameling van die benefit willen ze het onderzoek naar kinderziektes steunen. 

Het verloop van de avond:

Om 19 uur begon de avond met een aperitief en een uurtje later werd de avond officieel geopend door een groep die Afrikaanse dansen deed onder begeleiding van een live-orkest Afrikaanse muziek. 

Nadien mochten we aanschuiven voor de 'Afrikaanse' maaltijd. Dit was kip met rijst. Laat ons zeggen dat we met een bordje meer dan genoeg hadden... ;)

We kregen ook nog een dessertje: Coco's-ananastaart.

Nadien was er nog wat muziek, maar wij konden helaas niet lang meer blijven, aangezien we voor 24:00 uur de metro moeten nemen, omdat we anders niet thuis geraken.

We hadden ons deze avond wel helemaal anders voorgesteld. We dachten dat deze avond georganiseerd werd door Congolezen, maar dat was niet zo. De studenten hebben de Afrikaanse sfeer wel goed tot hun recht laten komen met het Afrikaans optreden in het begin van de avond en het eten. Al bij al was dit een fijne avond, en zijn we blij dat we ons steentje hebben bijgedragen voor Afrika.