Van 1 maart tot half mei studeren wij op l'ESPE (= l'Ecole Supérieure du Professorat et de l'Enseignement) van Toulouse. Hier kan je al onze avonturen volgen! Au revoir!

woensdag 29 april 2015

CUISINER

We zagen in onze tripode een affiche hangen voor een kookworkshop voor studenten. Het thema was: 'Rijst en pasta'. We belden om te reserveren, maar helaas zat alles vol. Toen ik zei dat we Erasmusstudenten waren, lieten ze alles vallen en probeerden ze toch nog twee plaatsjes vrij te krijgen. Wel fijn dat je voorrang krijgt als je Erasmusstudent bent! 
Het reserveren verliep niet zonder slag of stoot. Hoewel we alles verstonden wat de mevrouw zei aan de telefoon, was het toch niet gemakkelijk om te communiceren. We moesten onze naam spellen, en kijk maar eens naar het resultaat:




Christine Diassenroot en Jens Dewinde

We waren blij dat we waren ingeschreven! De kookworkshop begon om 18:30 uur, dus we wisten niet goed of we nu ervoor al moesten eten of niet. We hebben het toch maar gedaan, je weet maar nooit!

We kwamen samen aan met Magali en hielpen de kokkin de boodschappen dragen. We hielpen met alles uit te laden, en na 5 minuten zei de kokkin dat we gingen beginnen. We keken eens raar naar elkaar, want een kookworkshop met maar 3 studenten?! Gelukkig kwamen er nog studenten bij, zodat we in totaal met 7 waren. 

Het menu omvatte allerlei losse gerechten in het thema 'rijst en pasta'. We kunnen niet zeggen dat we alles overheerlijk vonden, maar het was een hele fijne ervaring! We hebben ook twee nieuwe meisjes leren kennen: Sarah en Magali uit Frankrijk. Ze waren heel sociaal en heel nieuwsgierig naar hét geheim van de Belgische friet! 






Het menu! 

 












Het lekkerste van alle gerechten vond ik de kip. We hadden deze ingestreken met een mengsel van mosterd en crème fraîche en fijne kruiden. Ongeveer drie kwartier in de over en dan heb je dit overheerlijk resultaat! 


Pasta met ajuin gemarineerd in wijnazijn, groene boontjes, lente-ui, erwtjes en Parmezaanse kaas. Daarna nog afgekruid met groene kruiden.


Eén van de studenten kwam uit Venezuela. Ze bracht als 'cadeautje' een verse avocado mee!


Tagliatelle met prei en ajuin



Rijstpap met cocosmelk


BON APPETIT!